//

Nye indlæg

I 42 år har jeg ikke vundet en krone i Klasselotteriet!

Skrevet af Thomas Korsgaard
06-08-2012

Den primære årsag er nok, at jeg aldrig har spillet i Klasselotteriet. :-)

Det er selvfølgelig sjældent du får gevinst af noget du ikke gør. Til gengæld skal man heller ikke regne med den store gevinst, bare fordi man gør noget. Du skal også gøre det rigtigt!

Jeg støder ofte på virksomheder, som fejlagtigt vurderer deres salgs- og markedsføringsindsatser alene ud fra resultater og ikke ud fra de forudsætninger, der ligger til grund for resultatet. Hvis du ikke får kunder via din hjemmeside, behøver det jo ikke at betyde, at internettet er dødt og irrelevant for din virksomhed. Der kan være mange årsager. Måske kan kunderne ikke finde din hjemmeside, måske finder de ikke det de søger, når de er på din hjemmeside, måske kan man ikke handle direkte på siden, men derfor kan hjemmesiden sagtens være et vigtigt led i beslutningsprocessen før kunden ringer, besøger din butik eller på anden måde handler med dig.

På samme måde møder jeg folk som har vidt forskellige opfattelser af "netværk". For nogle er netværk en vigtig kilde til nye kunder for andre virker "netværk" ikke. Igen dækker antagelserne typisk over vidt forskellig tilgang til det at netværke eller networke. "Netværk" er i dag et buzzword som alle taler om som én ting. Men netværk er jo blot en bred betegnelse for et middel til at opnå mange forskellige ting. Det er umuligt at finde én måde at netværke på eller én type netværk, der dækker alle behov.

Netværk kan bl.a. bruges til erfaringsudveksling/sparring, til jobsøgning, til at finde nye kunder, til at indgå samarbejde med ligesindede, til sociale aktiviteter, til personlig eller faglig udvikling. Det er derfor vigtigt, at du gør op med dig selv, hvad du vil have ud af dit netværk, inden du begynder at opsøge det. Så er der i hvert fald større chance for, at du kan vurdere potentialet på det rigtige grundlag.

Jeg har selv dyrket netværk i mange år og i mange forskellige netværksformer. På det faglige og branchespecifikke plan inden for IT kan jeg anbefale it-forum midtjylland. Søger du personlig udvikling og et socialt aspekt er JCI et rigtig godt bud (hvis du er under 40 år). Er du 35+ er Rotary måske et netværk for dig, hvis du søger gode venskaber, spændende foredrag/virksomhedsbesøg og mulighed for at bidrage til samfundet lokalt og globalt. Er du til rendyrket forretningsnetværk, hvor formålet, er at få hjælp til at finde nye kunder, så er BNI (Business Network International) måske noget for dig. Her er ikke fokus på erfaringsudveksling, foredrag eller sociale arrangementer, men kun ren business. Til gengæld kan du over tid måle helt konkret på dit udbytte i kroner og ører.

Uanset, hvilken type netværk der passer bedst til dig og de mål du har for at netværke. Så tænk på, at networking er et håndværk som kan læres ligesom det at bygge et hus, spille golf, køre bil eller lign. Du er ikke automatisk en god netværker fordi, du har mange kontakter eller er god til at tale med folk. Networking handler dybest set om at skabe og vedligeholde relationer, som skaber værdi for begge parter. Det tager tid at opbygge og pleje sit netværk. Så hvis du ikke synes, at du får nok ud af dit netværk skulle du måske starte med at overveje om du bruger den fornødne tid og energi på dit netværk? Forudsat selvfølgelig, at du bruger din energi på den type netværk, der er rigtig for dig og din målsætning.

SWOT team - markedsføring, CMS og netværk  | Tlf.: 2710 1826